Ingredients (per a 4 persones)
800 g de bacallà esqueixat
600 g de caragols bovers escaldats
1 ceba
2 porros
200 g de tomàquet triturat
1 pebrot verd
1 cabeça d’alls
4 nyores posades en remull el dia abans
llorer
pebre dolç vermell
sal i pebre
Elaboració:
Farem un sofregit amb la ceba, el pebrot i el porro, tot ben picat, juntament amb el llorer i la cabeça d’alls sense pelar. Quan comenci a daurar-se hi afegirem el tomàquet i les nyores tallades en dos trossos cadascuna; també hi afegirem els caragols, i ho deixarem coure durant 5 minuts. Després hi posarem el bacallà a trossos no gaire petits i un polsim de pebre dolç vermell, ho rectificarem de sal i pebre i ho servirem amb la mateixa cassola.
Comentari: la manera ideal de ficar-hi el bacallà és a trossos de 100g cadascun aproximadament. Si en guisar-lo ens quedés una mica sec, podem afegir-hi una mica de l’aigua del remull de les nyores o un rajolí de vi blanc al moment de posar el tomàquet.
La Cuina del Bacallà
Albert Cogul
Col·lecció Catxipanda
Sin comentarios