img-logo

BACALLÀ AMB CARAGOLS

Ingredients (per a 4 persones)

800 g de bacallà esqueixat

600 g de caragols bovers escaldats

1 ceba

2 porros

200 g de tomàquet triturat

1 pebrot verd

1 cabeça d’alls

4 nyores posades en remull el dia abans

llorer

pebre dolç vermell

sal i pebre

 Elaboració:

Farem un sofregit amb la ceba, el pebrot i el porro, tot ben picat, juntament amb el llorer i la cabeça d’alls sense pelar. Quan comenci a daurar-se hi afegirem el tomàquet i les nyores tallades en dos trossos cadascuna; també hi afegirem els caragols, i ho deixarem coure durant 5 minuts. Després hi posarem el bacallà a trossos no gaire petits i un polsim de pebre dolç vermell, ho rectificarem de sal i pebre i ho servirem amb la mateixa cassola.

Comentari: la manera ideal de ficar-hi el bacallà és a trossos de 100g cadascun aproximadament. Si en guisar-lo ens quedés una mica sec, podem afegir-hi una mica de l’aigua del remull de les nyores o un rajolí de vi blanc al moment de posar el tomàquet.

La Cuina del Bacallà

Albert Cogul

Col·lecció Catxipanda

Sin comentarios

Añadir un comentario