BACALLÀ AMB PEUS DE PORC DESOSSATS

Ingredients:

500 g de morro de bacallà

2 peus de porc cuits

2 cebes

2 pebrots verds

3 alls

farina

1 raig de crema de llet (jo no en vaig fer servir)

1 ou

oli d’oliva

300 cl d’oli de gira-sol

sal i pebre

 Elaboració

Comencem confitant els grans d’all en una paella amb força oli d’oliva, a foc lent, una estoneta. És important que no es cremin. Mentrestant enfarinem els talls de bacallà.

Quan els alls siguin ben tous, els reservem. Amb el mateix oli fregim el morro de bacallà, a foc molt lent uns 10 minuts. El traiem de la paella i en retirem l’excés d’oli amb paper de cuina.

Mentrestant podem haver tallat a juliana el pebrot verd i la ceba. Ho sofregim tot plegat (a la recepta original ho feia per separat, però nosaltres no tenim ni tants focs, ni tantes paelles) amb una mica d’oli, també a foc lent, que es vagi estovant.

Mentre es va fent tot això, podem desossar els ossos (si no ho hem fet abans), ja que s’hi està una estoneta, especialment si són freds. Nosaltres ens hi vam trobar i va tocar escaldar-los 30-40 segons perquè s’estovessin una mica… quan ja estiguin desossats, els tallem a daus i els saltem en una paella a foc viu, que es torrin una mica.

Ara fem la muselina: posem al pot de la batedora l’ou, els alls confitats, sal, pebre i tot l’oli de gira-sol i ho emulsionem com si fos una maionesa (en 15-30 segons ha d’estar fet).

Finalment ho tenim tot a punt, només queda fer el muntatge i passar pel forn: posem un fons de pebrot i ceba, una capa de peus de porc i el bacallà a sobre. Hi posem un sostre de muselina i ho posem al forn a gratinar, fins que quedi torradet.

Sin comentarios

Añadir un comentario