img-logo

POTI-POTI

Ingredients (per a 4 persones)
1,5 Kg de patates
500g de bacallà esqueixat
1 ceba escalivada tallada a làmines
1 pebrot vermell escalivat
2 tomàquets madurs a làmines
olives verdes
oli d’oliva
sal
pebre
vinagre
enciam

Elaboració:
Un cop cuites i fredes les patates, les tallem a làmines d’un centímetre de gruix, les posem en una safata fent un fons, a sobre hi col·loquem el bacallà esqueixat, seguidament hi afegim la ceba escalivada, el tomàquet i acabem amb el pebrot escalivat posat a tires. Salpebrem lleugerament i hi afegim el pebre dolç i un bon raig d’oli d’oliva. Ho deixem macerar a la nevera durant un parell d’hores.
Per servir ho muntarem al plat amb unes fulles d’enciam, amanim amb vinagre i amb l’oli de la maceració.

Comentari: un cop cuites les patates, cal que es refredin al més ràpid possible, posant-les a raig d’aixeta si convé. Per escalivar la ceba serà millor posar-la al forn o a la brasa sense pelar ja que quedarà més blanqueta i sencera.

Albert Cogul

La cuina del  Bacallà

Sin comentarios

Añadir un comentario