Ingredients (4 persones):
– Peus de porc bullits (1/2 per persona)
– 4 pebrots verds
– 3 cebes grans
– 3 lloms de bacallà
– 1 ou
– oli d’oliva suau
– 4 grans d’all
Elaboració:
– Escalfem aigua en una olla i salem l’aigua una mica.
– Quan bulli, hi posem els peus de porc un 5-10 minuts.
– Després els colem i deixem arrefredar una mica, fins que hi podem posar els dits.
– Desosarem els peus de porc i apartarem en una safata tota la gelatina dels peus.
– Quan ja ho tinguem tot, ho tallarem a troçets petits, perque després no ens costi de menjar.
– Mentre, confitarem els grans d’all en un pot petit, i en una cassola petita, confitarem el bacallà amb força oli. Sobretot l’oli no ha d’arribar a bullir.
– En una paella, sofregim els pebrots tallats a tires.
– I en una altra paella, la ceba.
– En una altra paella, s’han de sofregir els peus amb una mica d’oli i salpebrar-los.
– Començarem el muntatge:
* Primer posarem els peus a sota.
* Després el pebrot.
* Després la ceba.
* Lo últim, el bacallà a làmines.
– Per últim, hem de fer una muselina d’alls: agafem els alls confitats i els posem en un recipient per la batedora, un ou, i bastant oli d’oliva suau. Posem la batedora fins el final i batem sense mourse fins que ha absorvit casi tot l’oli. Després suaument
movem amunt i avall fins que ens queda com una maionesa. Afegim un bon raig de crema de llet.
– Afegim per sobre la muselina d’alls i ho posem al forn.
– Primer ho escalfem una mica i deprés ho posem a gratinar.
- Servir ben calent.
Sin comentarios