INGREDIENTS:
PER FER LA PICADA:
– 1 cabeça d’alls
– Molt julivert (recomanem d’un manat de julivert, la meitat)
– 10-12 ametlles
– 1 bitxo
– 2 o 3 tomaques rostits
– 2 llesques de pa fregit.
ALTRES INGREDIENTS:
– 1 seva
– oli
– sal (no s’ha d’afegir fins al final)
– anguiles
– 2 cullerades de farina
– 1 litre d’aigua d’ampolla
ELABORACIÓ:
PRIMER FER LA PICADA.
Picar la cabeça d’alls, després el julivert. Una vegada tenim aquests dos ingredients picats, afegim les ametlles, els tomaques, el bitxo i les dues llesques de pa. El morter ha de quedar ple.
UN COP FETA LA PICADA,
En una cassola posar una mica d’oli, quan està calent posar la picada i anar-la remenant fins que estigui ben sofregida. Un cop sofegida afegir les anguiles. Aquestes també han de sofregir-se una miqueta.
Al morter posar 2 cullerades de farina i un got d’aigua, si pot ser possible aigua d’ampolla i remenar. Afegir-la al sofregit i continuar remenant. A continuació, afegir un litre d’aigua, que quedin les anguiles cobertes. L’aigua millor si és calenta. Posar el foc a tota marxa uns 15- 20 minuts.
L’anguila estarà feta, quan la carn es desprengui de l’espina, és a dir, que es pot obrir amb les mans.
Quan faltin uns 5 minuts, afegir la sal. No ho farem abans, sinó l’anguila pot quedar dura.
Joan Codorniu
NOTA: EL PICANT MILLOR AL GUST.
CAL PAGÈS RECOMANA aquesta recepta pel BACALLÀ i CUES DE RAP.
Sin comentarios