Ingredients per a 4 persones: 8 trossos de llom de bacallà dessalat, ¾ de kg. de cebes, ¾ de Kg. de tomàquets madurs, 2 pebrots vermells, nyores (d’una a tres, segons us agradi de picant), farina (si fregiu el bacallà), 2 llesquetes de pa torrat, 4 alls, oli d’oliva.
Temps: 40m.
*Deixarem les nyores sense llavors en aigua templada durant 15 minuts.
*En una cassola amb oli hi fregirem, a foc lent, els alls laminats que treurem quan comencin a enrossir-se.
*En el mateix oli hi fregirem la ceba i el pebrot degudament trossejat i més tard el tomàquet, les llesques de pa torrat i la polpa de les nyores. Deixarem que fregeixi fins que quedi tot ben cuit.
*Passarem la salsa pel colador xinès i la deixarem en una cassola.
*Tenim dues maneres de preparar el bacallà: escaldant-lo en aigua calenta sense que arribi a bullir o bé enfarinar-lo i fregir-lo lleugerament amb oli (personalment prefereixo la segona opció).
*Un cop tinguem preparat el bacallà el posarem amb la pell cap amunt dins la cassola amb la salsa i deixarem que faci xup xup durant uns 5 minuts, sacssejant lleugerament la cassola.
*Deixarem reposar el guisat uns 10 minuts abans de servir.
Sin comentarios