Bacallà confitat amb alls i acompanyat de trompetes i festucs

Ingredients

2 lloms de bacallà dessalat

2-3 grans d’all

1 saquet de trompetes de la mort

1 grapat de festucs crus sense sal

Per a preparar aquest plat primer caldrà dessalar el bacallà. Ja ho sabeu, submergint-lo amb l’aigua i canviant-la cada dues hores. Feu el procés tres o quatre vegades, en funció del punt de sal que volgueu donar al bacallà. A continuació, per fer el bacallà confitat omplim un cassó amb oli d’oliva verge extra i hi submergim el bacallà i els grans d’all, sense pelar. Encenem el foc i deixem que l’oli s’escalfi, però a foc baix. Quan comença a fer les primeres bombolletes apaguem el foc i deixem que el bacallà es confiti una mica més deixant-lo una estona dins l’oli. Quan ja el tenim ben tou (ho podem comprovar punxant-lo amb una forquilla o ganivet), el col·loquem damunt d’un paper absorvent. En principi, ja ens haurà agafat tota l’aroma de l’all que també hem posat a l’oli.

A continuació piquem uns quants festucs amb la mà de morter i hidratem les trompetes de la mort. Agafem aquests bolets i els saltegem a la paella, afegint-hi un xic de sal, però no gaire, perquè la sal ja ens la donarà el bacallà. I, finalment, muntem el plat. Al centre, el bacallà. I al voltant, les trompetes. I damunt del bacallà, els fetucs. I… a menjar!

Sin comentarios

Añadir un comentario